[Algemeen] [Huis kopen] [Samenwonen] [trouwen] [Testament] [Ondernemen] [Overlijden] [Codicil] [Vereniging] [Stichting] [Notaris] [Schenking] [Schepen] [Voogdij]


Algemene Infopagina

Op deze pagina vindt u de inhoudsopgave die verwijst naar de algemene informatie over de vier gebieden waarmee de notaris zich voornamelijk bezig houdt te weten:
  • onroerend goed; (huis kopen)
  • personen en familierecht; (samenwonen, trouwen)
  • erfrecht; (testament, overlijden)
  • rechtspersonen/ondernemingsrecht; (ondernemingen, verenigingen/stichtingen)


  ;

Een huis kopen en/of  hypotheek vestigen 
I
ndien u een huis gaat kopen komt er veel op u af:

makelaar, hypotheekadviseur, notaris, bank, koopovereenkomst, leveringsakte, hypotheekakte en zo zijn er nog een heel aantal te noemen.

Onder de knop huis kopen heeft Notarisinfo het een en ander voor u uiteen gezet.

 
Samenleven, trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan           
Indien u samenwoont of gaat samenwonen of indien u gaat trouwen dan wel een geregistreerd partnerschap aangaat is de gang naar de notaris een voor de hand liggende zaak.

Maar wat zijn de mogelijkheden en is in uw geval een samenlevingscontract, huwelijksvoorwaarden of partnerschapsvoorwaarden raadzaam, kijk onder de knop samenleven of trouwen.


Een testament opmaken en een verklaring van erfrecht   
U wilt een testament maken of u vraagt zich af of het op dit moment (onder het nieuwe erfrecht) al verstandig is een testament te maken voor het geval dat u (of uw partner) komt te overlijden.

Ingeval een van uw naasten is overleden dient de nalatenschap verdeeld te worden de notaris kan u hierbij van dienst zijn door middel van een verklaring van erfrecht.

Voor informatie hieromtrent kijkt u onder testament of overlijden

Een codicil wat is dat en hoe werkt het? Kijk onder codicil


 

Ondernemingen

Indien u een eigen onderneming heeft of wenst op te starten is het verstandig eens dieper in te gaan op rechtsvorm die u en uw onderneming het beste past.

Een eenmanszaak of toch een besloten vennootschap, kijk onder de knop onderneming.


Maak via notarisinfo uw eigen akte op.        

[Copyright©: notarisinfo][ Voor vragen of opmerkingen over deze site: webmaster@notarisinfo.nl] [disclaimer] [over: www.NOTARISINFO.nl]